Over familieopstellingen

Familieopstellingen komen voort uit het werk van Bert Hellingen. Hij was een van de eerste therapeuten die hiermee ging werken en uiteindelijk ook bekend mee werd. Hij is binnen Europa een grote naam binnen dit fenomeen.

Familieopstellingen kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Bijvoorbeeld: je ouders zijn gescheiden toen je kind was, je hebt later nog last van een bepaalde angst wat je niet kan onderbouwen, misschien wel verlatingsangst. Door deze opstelling en de sessies bij de therapeut zorg je ervoor dat je bewust wordt van deze angst en hoe je deze kan benaderen. 

Daarnaast worden de opstellingen ook op verschillende werkvelden gebruikt. Zoals je relaties met collega’s verbeteren en onderliggende gevoelens te herkennen. Je kan dus op allerlei verschillende manieren deze sessies volgen. De opstellingen zorgen ervoor dat er een stuk onderbewuste gevoelens begrijpbaar en tastbaar worden. De sessies die je krijgt tijdens en voor de opstellingen zorgen er dan ook niet voor dat het probleem waarvoor je komt opgelost wordt, maar juist dat je deze gaat herkennen en dat je bewust van de situatie wordt waar je steeds tegenaan loopt. 

Esther Feenstra

Spatial Designer

Ik geloof dat familiebanden de meest krachtige connecties kunnen zijn tussen mensen. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan het versterken van de banden tussen familieleden en vrienden door ze te stimuleren om te praten. Want praten helpt! 

Copyright 2021 © All rights Reserved. Design by Esther Feenstra